Klantenservice > advies

Wat is mijn garantie?

Ondanks de hoge kwaliteit van de artikelen die wij in ons assortiment hebben kan het voorkomen dat u een artikel ontvangt dat niet perfect is. In dat geval voorzien wij u graag zo snel mogelijk van een passende oplossing.

In het geval dat een artikel kapot gaat wanneer u dit al langer dan 14 kalenderdagen in uw bezit heeft, dan verhelpen wij uw probleem graag zo snel mogelijk. Dit doen wij, afhankelijk van uw artikel, door vervanging, reparatie of terugbetaling.

In het geval van UGG Australia sturen wij dit door naar de repair service. De repair sevice is een onafhankelijk bedrijf, die door UGG Australia is aangesteld. Als het product naar de repair service opgestuurd wordt rekenen wij meestal 10 werkdagen voordat het product weer terug is in de winkel. Voor de producten die kapot zijn gegaan en die gerepareerd moeten worden, door eigen schuld of die ouder dan 6 maanden zijn worden de kosten voor de klant in rekening gebracht. Indien u eerst de reparatiekosten wilt weten, dient u dit uitdrukkelijk kenbaar te maken bij het inleveren van UGG Australia.

Zonder aankoop bewijs geen garantie. Dit geldt voor de webshop en de winkel.

Hoe onderhoud ik mijn UGG Australia schoenen het beste?

1. Sheepskin verzorging

Sheepskin is een kwetsbaar materiaal en vergt daarom een speciale onderhouds- en reinigingsmethode. Voor een optimale bescherming raden wij aan de boots te behandelen met UGG Australia Water and Stain Repellant alvorens deze de eerste keer te dragen. Het reinigen van de boots kan alleen met de hand; NIET in de wasmachine! Bevochtig de sheepskin boots met schoon, koud water en breng de Cleaner & Conditioner aan door middel van een natte spons of doek. Wrijf daarna heel voorzichtig om het gehele gebied te reinigen. Sheepskin kan beschadigen bij een te harde wrijving of door een onaangelengde concentratie! Spoel de boots of in schoon, koud water en loot ze langzaam op natuurlijke wijze drogen. Droog ze NIET bij een directe warmtebron of in de zan. Wanneer de boots droog zijn, borstel de ze dan voorzichtig in een richting met een zeer zachte suede/nubuck borstel. No het schoonmaken en borstelen weer inspuiten met UGG Australia Water and Stain Repellant. Naast het onderhouden en verzorgen van de buitenkant is het ook aan te raden om regelmatig de binnenkant van de boots te controleren. Door de druk van de tenen in het voorste deel van de boots, kan het voorkomen dat de wol verdwijnt. Als dit niet vroegtijdig wordt hersteld, kan de sheepskin van binnenuit goon kapot scheuren. Dit 'versleten' wol is goed te behandelen door de UGG Australia Repair Service, maar gescheurd sheepskin kan helaas niet onzichtbaar worden hersteld. Houd het daarom goed in de gaten!

2. Nubuck en suede verzorging

Bij nubuck of suede boots is een goede verzorging erg belangrijk: voorafgaand aan de eerste draagbeurt raden wij aan de boots te behandelen met UGG Australia Water and Stain Repellant speciaal voor suede en nubuck. Herhaal deze behandeling wanneer water niet meer blijft liggen op het oppervlak. Gebruik voor het behandelen van het materiaal en het verwijderen van aanwezig vuil een plastic of rubberen borstelkop. Nubuck is nog kwetsbaarder dan suede, wees daarom extra voorzichtig tijdens het borstelen. Zorg er tevens voor dot er een verzorgingsproduct wordt gebruikt, speciaal voor nubuck, om de natuurlijke olien in het materiaal te herstellen.

3. Leder verzorging

Het onderhoud van de lederen UGG Australia boots bestaat uit drie stappen. Allereerst moet het vuil worden verwijderd met een leerreiniger. Breng daarna een verzorgingsproduct aan om het leer te voeden en dot zargt voor een glanzend effect. Spray tot slot de boots in met een UGG Australia Water and Stain Repellant om het te beschermen tegen regen en vuil.

4. Verzorging van andere materialen

Reinigingsinstructies voor Classic Metallics, Classic Knits, Classic Bombers en Classics met print.

  1. Gebruik een schone, zeer zachte, vochtige doek en veeg of dep voorzichtig
  2. Wrijf niet
  3. Gebruik geen cleaner
  4. Gebruik geen borstel

Ik wil een klacht indienen, hoe doe ik dat?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Cosmic Cowboys Klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder. Is uw klacht na contact met onze klantenservice niet verholpen? Dan kunt u deze schriftelijk indienen bij cosmiccowboys.nl.

Stuur uw klacht onder vermelding van uw naam, adres, woonplaats en klantnummer of bestelnummer naar klantenservice@cosmiccowboys.nl.

Zodra we uw email hebben ontvangen, sturen we u een ontvangstbevestiging. Een definitief antwoord ontvangt u binnen zeven kalenderdagen na de ontvangstbevestiging.

‹ terug naar Klantenservice